Opłaty za posiłki ustala się w umowie z firmą cateringową lub w porozumieniu z organem prowadzącym

Pytanie:

Dyrektor zespołu szkół na prośbę rodziców uczniów zawnioskował o możliwość zorganizowania obiadów w szkole. Próby wynajęcia pomieszczenia na dostosowanie i prowadzenie kuchni przez zainteresowaną osobę nie przyniosły rezultatu, w związku z tym dyrektor zawnioskował o wyrażenie zgody na wyłonienie firmy cateringowej. Czy dyrektor szkoły sam ustala wartość wytworzenia posiłków tzw. wsadu do kotła? Czy organ prowadzący ma wpływ na wysokość „wsadu do kotła”? Czy wartość „wsadu do kotła” musi być taka sama we wszystkich szkołach w gminie?

Jeśli jesteś subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły
zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Zapomniałeś hasła ?

kliknij tutaj

Zostań subskrybentem publikacji Poradnik Dyrektora Szkoły

ZOBACZ OFERTĘ